Kategóriák
Otthoni iroda

A home office előnyei…

A home office, azaz az otthoni munkavégzés azonban trükkös dolog, és nagyon észnél kell lenni, mert kétségtelen előnyei mellett akadnak hátrányai és veszélyei is. Tudom, jórészt én is így dolgozom.

Szögezzük le, hogy otthonról dolgozni jó. Kicsit bővebben: otthonról dolgozni jó annak, aki bírja.

Az előnyök nyilvánvalók: úgy osztjuk be az időnket, ahogyan akarjuk. Én például a legjobban reggel és délelőtt, valamint este tudok dolgozni, a dél-kora délután nem tartozik a legproduktívabb időszakaim közé, de otthon ezzel nincs különösebb gond – egy irodában pont a legrosszabb időszakban lennék.

A másik, hogy nekem például nagyon fontos, hogy ha innék egy teát, akkor azt a saját konyhámban főzhetem meg, és a saját bögrémből ihatom meg, ugyanígy, ha kell valami, akkor minden kéznél van. A magam kis megszokott környezetében jobban megy a munka is.

Nem kell utazni, amivel egy nagyvárosban már elég sok időt meg lehet spórolni. Mondjuk Budapestet véve alapul, napi egy óra közlekedéssel még annak is számolnia kell, aki viszonylag közel lakik a munkahelyéhez, és ezt az időt jobban is ki lehet használni.

Végül de nem utolsósorban a közlekedés mellett a főnök viszonylagos távolléte is csökkenti a stresszt, nyugodtabb munkavégzést tesz lehetővé, nem beszélve arról, hogy nem szakítanak minduntalan félbe a kollégák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük